vrijdag 4 september 2009

zomerjas


Mijn eerste jas is af! Het patroon komt van Farbenmix: Jadela. 't Was mijn bedoeling om deze jas uit te proberen (zomerjas = proefjas) en als het goed bevalt wil ik van dit model ook een winterjas maken. 't Was wel eng omdat ik nog nooit een jas heb gemaakt en er in de beschrijving weinig over de voering stond. Maar, het is wel weer aardig gelukt. Later volgen nog wel foto's als ik 'm aan heb. Nu hangt ie nog wat raar over het hangertje en op de foto lijkt de zoom te golven.
'k Heb 'm al even aangehad. De jas zit heerlijk (alleen vind ik de mouwkop wat vreemd zitten als ik 'm aan heb). Om deze katoentjes toch ietwat waterdicht te krijgen heb ik de jas ingespoten met een water/vuil afstotend middel van HG. 'k Ben benieuwd of het voldoende helpt.
Nu maar hopen dat we nog een tijdje lekker weer houden zodat ik nog een poos kan genieten van m'n zomerjas. Want het zal nog wel even duren voordat de winterversie af is :-).

donderdag 3 september 2009

slabben


'k Was van plan twee slabben te maken van waterafstotende stof. Eerst dacht ik aan een douchegordijn, maar dat bleek water door te laten. In mijn kast (UWYH!) vond ik twee geplastificeerde stoffen die ik al heeel lang geleden een keer op een markt heb gekocht. Het patroon zat ook al jaren in mijn patronenmap. Het stofje van de achterkant is een restant van stof waar ik ooit een korte broek van heb gemaakt.
Toen ik ze klaar had, vond ik ze erg saai. 'k Heb toen eerst de bord/mes/vork applicatie bedacht (met behulp van een kinderbestek/serviesje). Voor de tweede applicatie heb ik gebruik gemaakt van een kleurplaat. Uiteindelijk vind ik die zelf het leukst geworden. De oogjes heb ik gemaakt met behulp van hotfixsteentjes die ooit op proef gekregen heb. Maar ik durf ze niet zo goed vast te strijken omdat ik niet weet wat die plastik stof dan doet. Al met al zijn ze best leuk en bruikbaar geworden.

Ringsling


In het kader van UWYH (use what you have) probeer ik zoveel mogelijk gebruik te maken van mijn stoffenvoorraad. Vandaar deze ringsling (draagdoek die door de ringen makkelijk te verstellen is) in een mooie donkerblauwe poplin (twee lagen). Ik had deze stof eigenlijk bedoeld voor een korte broek, maar daar is het nu toch te koud voor. De ringen heb ik online gekocht bij de ringslingshop.

Schort


Voor mijn NHA-lessen moest ik een schort maken. Het is al even af, maar nu is het ook hier te zien. Het is een stofje van Ikea. Volgens voorschrift heb ik het schort gemaakt met breed biaisband en koord. Ik weet nog niet of ik dat zo lekker vindt dragen. Verder is het schort wel gelukt. Alleen had ik de stof voor de zak te dicht bij de (brede) zelfkant gelegd. Ik zag dit pas toen in het geknipt had en 'k had geen zin om een nieuwe zak te knippen. Nu moet deze tekst maar voor label doorgaan.

labels (en ballonhoes)


Hoera, 'k Heb m'n labels van textielstad binnen (heel goedkoop omdat ik voor de initiaaloptie en de standaardkleuren gekozen heb en toch heel mooi!).
Op deze ballonhoes die ik vanmorgen gemaakt heb (zelfde stofje als een eerdere ballonhoes - blijft mooi), zie je er een voorbeeld van.
'k Ben er zelf erg enthousiast over. Alles ziet er zo veel meer 'af' uit.