woensdag 6 juli 2011

brandweerpak

Een verjaardag van de juf vraagt om verkleedkleding. Gelukkig zag ik het ruim van te voren aankomen en had ik dus wat productietijd beschikbaar. Wat ik zou maken? Zoonlief had bij voorkeur een voetbaloutfit of een politiepak. Maar daar had ik niet genoeg inspiratie en geen patronen voor. Dan moest ik maar een brandweerpak maken. Het patroon komt uit Het verkleedboek van Agnes Brinkman. O ja, de speciale zakken die ik had willen vervangen door rechte zakken met reflectieband, moesten op speciaal verzoek precies zo en niet anders gemaakt worden. Ook de kleur drukknopen zijn in overleg vastgesteld (met een beetje sturing). Zoonlief heeft duidelijke aanwijzingen bij mijn naaiwerk! Wel leuk dat hij zo meedenkt.
De voorgestelde korte pijpen en korte mouwen heb ik echter genegeerd, dat lijkt mij niet zo geschikt voor een brandweer. I.v.m. mogelijk zomers weer is het pak geheel uit katoen vervaardigd zodat het toch niet al te zweterig wordt. Vandaag is het gelukkig ook niet al te warm en hij liep er vanmorgen blij in rond. Hij mag 'm de hele dag aan tijdens de verjaardag van juf en tijdens een aansluitend kinderfeestje. Mij is niet duidelijk geworden of ik er nu wel of geen naadtoeslagen bij aan moest knippen. Ik heb het wel gedaan, maar het geheel is redelijk groot geworden. Wel leuk! Kijk maar:


'k Moet alleen nog even wennen aan de nieuwe versie van Picassa. Ik vind deze collage's niet echt bijzonder, maar ik weet nog niet hoe het anders moet. De mogelijkheden zijn opeens erg beperkt geworden.

knikkerzak

Bij ons op de basisschool is het knikkertijd. Mijn aanbod om een knikkerzak te maken werd dus met gejuich ontvangen. Hij moest blauw met oranje worden. Na inspectie van de stoffenvoorraad, bleek er geen oranje bij te zitten. Zoonlief reageerde met de mooie uitspraak: "doe maar wat jij denkt dat goed is". Nou, dat geeft wat vrijheid. Uiteindelijk koos hij voor de door hem eerder uitgekozen autostof. Maar ik moest en zou 'm wel met knalgroen naaien. U zegt het maar! Uiteindelijk is dit het resultaat geworden:


Hij is helemaal blij met zijn knikkerzak.