vrijdag 14 augustus 2009

NHA les 1


Deze week ben ik begonnen met de NHA cursus Kleding maken en ontwerpen. 'k Heb pas de eerste vier lessen ontvangen, maar de inhoudsopgave met informatie over de hele cursus ziet er veelbelovend uit. In de eerste les moesten allerlei figuren op papier doorgestikt worden. Dat was soms nog best lastig (vooral om ervoor te zorgen dat je de figuren niet uitprikt in plaats van naait). Het 'eerste echte werkstuk' bestaat uit een kussensloop. Dat was natuurlijk geen probleem. Al merk ik wel dat mijn streven om wat minder perfectionistisch te werk te gaan, sneuvelt bij het idee dat het werk beoordeelt moet worden. (Ik had geen passend binnenkussen, dus het ziet er wat opgepropt uit. Zoek nog naar een 40x40 binnenkussen.)

donderdag 13 augustus 2009

stolpplooirokje

Voor het dochtertje van een vriendin maakte ik dit rokje. Het is een vereenvoudigde versie van het stolpplooirokje uit de knippie (winter 2006). (Heb de knoop, rits en riemlusjes weggelaten en in plaats daarvan alleen knoopsgatelastiek gebruikt.) Ik had dit stofje al jarenlang liggen, maar wist er nooit een goede bestemming voor. 'k Vind het een prima stofje voor dit rokje. Maar aangezien het hier om maat 80 gaat, is er pas een heel klein stukje stof opgegaan.

Redondo


Voor de verjaardag van mijn nichtje heb ik een redondo (patroon Farbenmix) gemaakt. 'k Heb een extra baan toegevoegd, zodat de twee kleuren elkaar mooi afwisselen. 'k Vond het nog een lastig karwei, maar het resultaat mag er zijn!

ballonhoezen


Op Sancho las ik voor het eerst over ballonhoezen. Ik kon me daar eerst geen voorstellen bij maken. Met de aanwijzingen die ik daar vond, heb ik zelf een patroon getekend en ik heb er inmiddels al verschillende hoezen mee gemaakt. Qua opening ben ik zelf het meest enthousiast over mijn (eerste!) gepassepoileerde knoopsgat in de wit-roze versie.

T-shirt


Mijn eerste poging om een Quiala te maken was op zich goed uitgevallen. Maar het shirt zat niet echt mooi. Na wat aanpassingen aan het patroon (uitdraaien coupenaad en veranderen zijnaden) is dit het nieuwe resultaat. Hier ben ik wel tevreden over. Inmiddels heb ik ook al een roze versie gemaakt. Daarvan zal ik binnnenkort ook een foto plaatsen.

Start

Van harte welkom op mijn nieuwe blog! 'k Had al zoveel mooie blogs voorbij zien komen. Hierdoor werd ik aangestoken om er zelf ook één te beginnen.