dinsdag 18 oktober 2011

douchegordijn


En dan heb je opeens behoefte aan een nieuw douchegordijn. In de meeste winkels zijn die behoorlijk duur en/of ondoorzichtig. Daarmee vielen ze voor mij dus af. De oplossing was heel simpel, maar ik ben er erg blij mee: Ik heb 2 meter doorzichtig tafelzeil bij Blokker gekocht (nog geen 3,50)En daar met doorzichtig garen wat ik in mijn voorraad vond en een microtexnaald aan de bovenkant een omslag van 4 cm mee vastgezet. Daarna met de perforator op regelmatige afstand gaatjes geponst.
En zie daar een eenvoudig netjes functioneel doorzichtig douchegordijn.
(Doorzichtig is bij ons belangrijk omdat je anders geen licht hebt bij het douchen, het licht zit aan de andere kant van het gordijn )
Heel wat goedkoper dan die dingen van 20 euro en meer in de winkels en 't ziet er gewoon goed uit. Een eenvoudige vreugde die ik toch even met jullie wil delen.
Ik heb nog bedacht of ik de gaatjes moest verstevigen, maar heb daar voor de eerste keer van afgezien. Gekochte douchegordijnen scheuren op den duur ook uit. Eerst maar eens zien hoe lang deze mooi blijft. Na ruim 1 week ziet alles er in ieder geval nog goed uit.

kraamcadeautje: babybal


Laatst maakte ik nog een kraamcadeautje een babybal naar het patroon van Jan Sikkes. Ook hiervoor weer leuke restjes uit mijn stoffenvoorraad gezocht. De vulling komt uit een goedkoop Ikea-kussen. Wat een werk zeg, al die kleine lapjes, maar het resultaat is best aardig. 'k Ben benieuwd hoe de ouders en de baby de bal vinden.

luierVoor onze zoon een katoenen nachtluier genaaid. Compleet UWYH: een buitenlaag van pul, de binnenkant van fleece (oude deken IKEA), binnenlagen van oude flanellen lakens, oude molton en microfiber handdoek. Het zijn twee inleggers die je met snaps op elkaar vastmaakt en dan in de opening aan de achterkant tussen de twee lagen van de luier in schuift. Aan de voorkant zit een opening om het geheel netjes naar voren te trekken. Het resultaat is behoorlijk dik, maar het werkt wel. Gelukkig had ik vrij snel na het maken van deze luier een nog beter idee: een plaswekker. Zoonlief is nu al heel veel nachten droog. Jammer van de luier, maar verder wel heel erg fijn. De kennis van het naaien van luiers is natuurlijk nooit weg.