donderdag 1 juli 2010

Imke


Na lang twijfelen, heb ik laatst eindelijk het patroon Imke van MamuDesing gekocht. Een simpel patroon dat je snel in elkaar zet met veel mogelijkheden, maar dat niet altijd even slank uitpakt. Ik heb het toch maar geprobeerd. Met dit warme weer, merkte ik dat ik niets luchtigers heb dan een degelijk t-shirt.
In eerste instantie was ik van plan om deze eerste proef-Imke te gebruiken als pyjama t-shirt. Maar het zit wel lekker en staat best leuk (vooral op een witte broek). Ik heb 'm vandaag dus toch maar aangetrokken.
Het stofje komt trouwens van Dekkers stoffen en is een hele dunne tricot.

Ik twijfel nog over een elastiekje onder de borst. Of het maakt het shirt minder tenterig of het accentueert juist mijn buik. 'k Weet nog niet hoe ik dit simpel uit kan proberen. Iemand nog tips hiervoor?
Verder ben ik best tevreden.

zondag 27 juni 2010

poseren


Als je moeder rond moet draaien voor de foto, dan moet je dat natuurlijk even nadoen. Alleen dan een stuk swingender! Deze witte broek heb ik een tijd geleden voor 'm gemaakt. Inmiddels begint ie al aardig strak te zitten. Dus maar niet te zuinig meer doen met de witte broek.

Tunica


De afgelopen dagen maakte ik deze Tunica. Het is nr. 411A Uit Burda Plus Fashion voorjaar/zomer 2010. Niet direct een slank model, maar wel heerlijk luchtig. 'k Had nog een dunne flodderlap liggen van weet ik hoe lang geleden (15 jaar?). Misschien komt ie zelfs wel bij mijn moeder vandaan. Ik kan me in ieder geval niet herinneren dat ik 'm ooit gekocht heb. 't Was ook niet altijd even handig werken met deze dunne kwetsbare stof. Vooral als je niet goed nadenkt en een naad verkeerd om naait. :(.
Zwart op zwart uithalen lukt nog net met de dachtlichtlamp, maar je hebt wel heel snel een gaatje in je stof. Nou ja, het is toch nog best aardig geworden. Alleen de hals wijkt wat. 'k Heb 'm al gestoomd, maar het blijft wat golven. Volgende keer dus ook bij dit soort stof het boordje wat strakker aanzetten.
Maar al met al is het een tuniek geworden waar ik me toch best lekker in voel. En met dit warme weer is zoiets luchtigs helemaal heerlijk!