vrijdag 23 oktober 2009

sjaal


Vandaag alvast een sjaal gemaakt voor bij mijn nieuwe jas (die ik nog moet maken). De kleuren zijn niet zo goed op de foto gekomen. In het echt is het een mooie wat donkerder paarse kleur en een frambozenroze/fuchsia kleur. Ook dit zijn weer twee tricots van megastoffen. Vanwege de geringe lengte van de coupons moest ik wel stukken aan elkaar zetten. 't Was meer werk dan gedacht, maar 'k ben wel blij met het resultaat.

donderdag 22 oktober 2009

Daglichtlamp


Van mijn ouders kreeg ik voor mijn verjaardag een daglichtlamp. Vandaag werd deze bezorgd. Geweldig wat een licht! Hiermee kan ik zelfs 's avonds zien wat ik naai (en aangezien ik veel met zwart werk, is dat echt wel nodig).'k Ben er erg blij mee!

rokje


Nu de legging zo goed bevalt, heb ik behoefte aan meer rokjes. Van het restant stof van mijn nicky vest, heb ik een rokje gemaakt. 'k Heb een patroon dat ik nog had liggen verbouwd. En het werkt. 't Is een super simpel en ietwat saai rokje. Maar het zit lekker en past bijna overal bij. Lekker makkelijk.
O ja, en 'k heb 'm (evenals de legging) weer met mijn locker gemaakt. Daar kon ik de laatste tijd niet zo goed meer overweg, maar bij deze twee kledingstukken heeft ie uitstekend werk geleverd. Zo werkt het lekker snel en ziet het er ook nog netjes uit.
Voor de zoom heb ik bij het gebruiken van de tweelingnaald (op advies van Beauty VOF - clubdag Sancho) soluvlies meegestikt. En inderdaad de naad ziet er nu netter (platter) uit.

Ottobre


Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn man: een Burda, een Ottobre en een abonnement op Ottobre women + kids! Helemaal super!

legging


Op de Sancho clubdag was een van de clubleden zo aardig mij haar Helena patroon van Farbenmix uit te lenen. Ik heb hiervan het legging patroon overgenomen. Meestal ben ik niet zo snel, maar de legging was in 1 avond geknipt en genaaid. En wat nog leuker is: hij zit heerlijk!!! 'k Ga er spontaan van in rokjes lopen. 'k Weet nog niet hoe het stofje zich houdt, maar als het goed blijft gaan, komen er waarschijnlijk wel meer leggings.