donderdag 8 juli 2010

Zwempak


Maanden geleden besloot ik dat ik voor mijzelf een zwempak ging naaien. Ik kocht een patroon van Jalie (nr. 2317) en kocht via internet speciale lycra, flubber en elastiek. Ik koos model B met tummy-controlpanel (zie de foto van de binnenkant).
Vrij snel daarna heb ik alles uitgeknipt. Maar toen is het maanden blijven liggen. Ik had geen tijd, maar vond het ook heel eng om een zwempak te naaien. Vooral het verwerken van het zogenaamde bloot-elastiek leek me heel lastig.
Tot ik afgelopen zondag tegen iemand zei: Eens kijken wie het eerst een badpak heeft: jij (uit de winkel) of ik. Toen ben ik snel begonnen! Ik weet nog niet wie sneller was. Maar mijn zwempak is eindeljk klaar!
En helemaal met de gewone naaimachine gemaakt.
Eerlijk gezegd vond ik het heel erg meevallen. Het zat veel sneller in elkaar dan ik had gedacht en het verwerken van het elastiek ging heel makkelijk.
Ik moet het patroon alleen nog wat aanpassen bij de beenuitsnijding, maar verder zit ie heerlijk.Voor mijn volgende badpak wil ik graag wat kleuriger te werk gaan.
Ik ben blij! Ik heb weer een net goed zittend badpak en ik heb het ook nog eens zelfgemaakt!


Paarse Imke


Met het warme weer, had ik behoefte aan wat shirts met korte mouwen. In hemdjes voel ik me meestal niet zo lekker (veel te bloot). Maar het Imke-patroon kent ook een hele korte, maar voor mij acceptabele, mouwlengte. Van wat reststukjes tricot heb ik toen een rosepaarse met blauwpaarse Imke gemaakt. Eigenlijk is deze tricot iets te dik voor dit patroon (dan vallen de plooitjes niet zo mooi).
Ik vind 'm op de foto's niet zo flateus staan, maar het is toch weer een heerlijk shirt geworden, dat ik inmiddels al veel gedragen heb.