donderdag 24 juni 2010

Rugzakje


Zoonlief vindt een naaiende mama heel interessant! Hij zit er graag bij en wil dan helpen. Na alle tasjes die ik gemaakt heb, gaf hij aan dat ik voor hem ook maar eens een tasje moest maken. We hebben samen op internet wat stofjes uitgezocht. Hij koos natuurlijk voor auto's! Ik kon niet echt een geschikt patroon vinden. Toen vond ik weer het patroon van een rugtasjesworkshop van Sancho en ik zag een zwemtas van Farbenmix (gratis E-book). Beide patronen heb ik gecombineerd en ik heb de maten wat aangepast. Het resultaat is dit leuke rugzakje. Autostof van de stoffenstunter. En blauwe en gele geplastificeerde stof die ik al jaren in huis heb. Vanmorgen heb ik er op de markt een koordje bij gekocht. Straks eens even kijken of het tasje goed past en of ik nog een 'op model foto' kan plaatsen.
Zijn eerste reactie was trouwens wel heel leuk: Fantastisch! (ik wist niet eens dat hij dit woord kende).

Hieronder wat foto's nu het tasje kant en klaar is. Mijn model had andere dingen aan zijn hoofd. Maar goed. 'k Kon foto's maken. Het rugzakje is ook al direct gebruikt als zwemtas. Er past nog aardig wat in.Tasjes


Op Sancho las ik de oproep om stoffen tasjes te maken. Dit sprak mij wel aan. Ik haalde het patroon van deze site en heb er inmiddels al weer vier gemaakt. (2 grijze en 2 blauw/rode). Ik vind ze leuk, maar vooral ook heel handig! Voor meer van dit soort tasjes, kun je ook eens kijken op de site van Bajmie.
Het blauw/rode stofje is al heel oud. Eerder maakte ik daar al een kinderrokje van. Maar ik heb nog stof over. Het grijze stofje komt van Ikea.

Weer lekker bezig!


Na een paar maanden naaipauze, ben in inmiddels weer lekker aan het naaien! Heerlijk!
Ik maakte onder andere dit t-shirt (een Quiala van Farbenmix).
Dit keer in zijn geheel zonder naaimachine genaaid (alleen met de locker en cover).
Het blijft een heerlijk patroon wat snel genaaid kan worden.