zondag 16 augustus 2009

Broodroosterhoes


Ons broodrooster stond nog steeds stof te happen in de vensterbank. Daar heb ik eindelijk eens wat aan gedaan. Ik had al ongebleekte katoen en transferpapier. Even een passende afbeelding op internet gezocht en een patroontje gemaakt. En dit is 'm dan: de broodroosterhoes. Praktisch en het kleurt zelfs ook nog bij de keuken.

Roze Quiala


Dit t-shirt is van hetzelfde patroon gemaakt als de zwart-wit geblokte Quiala. Omdat ik het van een klein couponnetje heb gemaakt, had ik niet genoeg stof om zomen te maken. 'k Heb er daarom maar een roezelrandje aan gemaakt. Dat heeft eigenlijk ook wel een leuk effect.

Reparatie


Na al het moeilijke bochtjes naaien voor de cursus, moest er nog een scheur in een broek gerepareerd worden. 'k Zou het nu natuurlijk heel netjes op dezelfde manier kunnen doen, maar was blij om te merken dat mijn naaimachine hier een speciale steek voor heeft! Ziet er hetzelfde uit, heeft hetzelfde effect en kost geen enkele moeite. Op de foto lijkt het stiksel heel duidelijk. In het echt, valt de reparatie niet op. Hoera voor mijn Pfaff!