woensdag 6 juli 2011

brandweerpak

Een verjaardag van de juf vraagt om verkleedkleding. Gelukkig zag ik het ruim van te voren aankomen en had ik dus wat productietijd beschikbaar. Wat ik zou maken? Zoonlief had bij voorkeur een voetbaloutfit of een politiepak. Maar daar had ik niet genoeg inspiratie en geen patronen voor. Dan moest ik maar een brandweerpak maken. Het patroon komt uit Het verkleedboek van Agnes Brinkman. O ja, de speciale zakken die ik had willen vervangen door rechte zakken met reflectieband, moesten op speciaal verzoek precies zo en niet anders gemaakt worden. Ook de kleur drukknopen zijn in overleg vastgesteld (met een beetje sturing). Zoonlief heeft duidelijke aanwijzingen bij mijn naaiwerk! Wel leuk dat hij zo meedenkt.
De voorgestelde korte pijpen en korte mouwen heb ik echter genegeerd, dat lijkt mij niet zo geschikt voor een brandweer. I.v.m. mogelijk zomers weer is het pak geheel uit katoen vervaardigd zodat het toch niet al te zweterig wordt. Vandaag is het gelukkig ook niet al te warm en hij liep er vanmorgen blij in rond. Hij mag 'm de hele dag aan tijdens de verjaardag van juf en tijdens een aansluitend kinderfeestje. Mij is niet duidelijk geworden of ik er nu wel of geen naadtoeslagen bij aan moest knippen. Ik heb het wel gedaan, maar het geheel is redelijk groot geworden. Wel leuk! Kijk maar:


'k Moet alleen nog even wennen aan de nieuwe versie van Picassa. Ik vind deze collage's niet echt bijzonder, maar ik weet nog niet hoe het anders moet. De mogelijkheden zijn opeens erg beperkt geworden.

1 opmerking:

  1. Wat een leuk pak! En wat is L hard gegroeid. Ik had al een poosje geen nieuwe foto van hem gezien. Ik hoop dat we jullie binnenkort weer eens ergens tegenkomen.

    BeantwoordenVerwijderen